Tuesday, February 1, 2011

Bergedil Daging (simple & senang)

Kentang - di kopek kulit dan potong mcm wedges dan goreng
bawang goreng - 2 sudu
bawang putih di tumbuk... 3-4 ulas ( buat sedap )
garam secukup rasa
daging kisar di masak hingga kering ( kalau banyak sedap tapi jgn terlalu banyak)

Tumbuk kentang yg digoreng selagi masih panas so lembut sikit dan senang dan ketepikan
panaskan minyak sedikit dan tumis bawang putih yg di tumbuk hingga garing dan terus masukkan ke dalam adunan kentang tadi. Masukkan garam, daging kisar dan bawang goreng gaul rata.
Buat bulatan dan simpan di peti sejuk untuk tegapkannya.

pukul telur 1 biji dan celup bargedil itu dgn telur dan goreng. insyallah sedap dan enak

jika ada yg tak tak suka bawang putih tak usah letak pon sedap juga.... :) selamat mencuba

No comments:

Post a Comment